Nytt kjøkken: Endelig er vi i gang!

Kirketjenerne våre, Reinaldo og Bjørn rydder unna alt service før rivning starter på mandag

Nå blir det nytt kjøkken i Fjellhamar kirke! Stor takk til Lørenskog kommune som skjønte det prekære behovet og bevilget penger til dette fra overskudd de satt igjen med i år. Avtale er gjort med Helberg bygg AS som fra mandag av starter med å rive det gamle kjøkkenet. Det eneste som blir tatt vare på er oppvaskmaskinen. Deretter skal alle flatene behandles før nytt kjøkken settes inn. Tidsplanen og avtalen er at kjøkkenet skal være ferdig de siste dagene i november, rett før 1. adventshelgen med julemesse, lysvåken og julegrantenning. Det er lov å håpe at de greier å holde tidsplanen.

Kort sagt trenger vi et storhusholdningskjøkken, men romstørrelsen tilsier et mer vanlig kjøkken. Men ved utnytte høyden godt og innlemme bøttekottet fra gangen så nærmer vi oss et storhusholdningskjøkken med skitten sone og ren sone. Med to kjøleskap, to stekeovner og to platetopper. Vi får et Designa kjøkken, Danmarks største kjøkkenprodusent med butikk i Lillestrøm. Skuffer og skap skal romme service lett tilgjengelig for inntil 120 personer og et lager i høyden for ytterligere 30. Det blir en mobil øy for å få nok arbeidbenk. Service blir i all hovedsak det vi har fra før. Det skal også bli terskelfritt fra kjøkkenet og ut i festsalen slik at vi kan trille vogner med bakker med service og mat humpefritt inn i og ut av festsalen.

I disse 6-7 ukene uten kjøkken brukes kaffebaren til å lage mat til Supertirsdag og babysang samt kirkekaffe og kveldsmat til gudstjenesten, og andre arrangement. Da vi ikke har oppvaksmaskin tilgjengelig blir det papp i denne perioden. Vi har bestilt bestikk som er miljøvennlig og resirkulerbart, og det skal kastes i matavfallet. NB! Det kan være det blander seg inn noe plastikkengangsbestikk som vi har liggende fra før, i så fall skal det i vanlig søppel.

Vi er så happy for å få nytt kjøkken alle sammen! Da må vi tåle litt rot i underetasjen og litt mer kronglete arbeidsforhold for alt vi driver med. Men det tåler vi når vi har noe så godt i vente.