Det ble jul i år også

Stemningsfull utegudstjeneste utenfor Lørenskog kirke juledag

Tross strenge smittevernregler ble det jul i Fjellhamar menighet i år også. I form av utegudstjenester og digitale gudstjenester/program.

Utegudstjenestene hadde vi sammen med Skårer menighet utenfor Lørenskog kirke. To på julaften og en på juledag. På julaften var det tilsammen 230 på de to halvtimes gudstjenestene i tillegg til mange som gikk forbi på vei til en grav. Flere av de forbipasserende ga også uttrykk for takknemlighet for gudstjenesten og julesalmene. Gudstjenestene julaften ble ledet av prestene Elisabeth Lund og Tormod Westermoen, og organist Maria Brabrand sammen med trompetist Torkild Furuseth.

Juledag var det samlet ca. 75 stykker til høytidsgudstjeneste med nattverd. Det ble en fin stund sammen i det vakre vinterværet. Gudstjenesten var ledet av organist Maria Brabrand og prestene Elisabeth Lund og Tormod Westermoen, men alle prestene i de to menighetene deltok under utdeling av nattverden. Julemennene avsluttet med "O, helga natt", og da ble det jul i Fjellhamar menighet i år også!

Etter søknad fikk Fjellhamar menighet tildelt 100 000,- kr. av departementet og kirken sentralt til digitale produksjoner. Det ble til fire program med profesjonelt utstyr og produksjonsteam: En barnehagegudstjeneste, en julekveld/samtaleprogram i G2-regi, en julaftengudstjeneste og en Lessons&carols sendt på romjulsøndagen. Produksjonene ble lagt ut på Facebook og YouTube. 2 500-4 500 har vært innom og sett på hver av de ulike produksjonene, alt fra noen få sekunder til hele, Selv om det er litt ulike tall for de ulike produksjonene har grovt sett ca. 100 stykker sett hvert program fra start til slutt.