Velkommen til Fredrik Danielsen

Og lykke til med studiepermisjon, Elisabeth!

Prest Elisabeth Lund har fått muligheten til å være studenter i vinter, og som vikar for henne har vi fått Fredrik Danielsen med på laget. Så når du etterhvert til at Elisabeth ikke har noen gudstjenester og at den unge prestevikaren ofte er i Fjellhamar så vet du hvorfor. Vi tenkte vi skulle benytte anledningen til å la Elisabeth og Fredrik fortelle litt om hva som skjer og hvorfor.

Studenten Elisabeth

Vi må starte med Elisabeth, hvor er du skal være student? Jeg skal studere på Lovisenberg i Oslo. De er både en diakonal høyskole og et sykehus.

Og hva er du skal lære mer om på Lovisenberg? Jeg skal ta en pastoralklinisk utdanning, som er en praksisbasert utdannelse i sjelesorg. Jeg skal være PKU-prest på Lovisenberg Lindring og Livshjelp. Dvs. for de som er døende. Jeg har ønsket å ta denne utdannelsen en god stund, og er veldig glad for at jeg nå har fått muligheten. Men det blir mer enn nok å gjøre og lære seg. Må stå opp 0530 hver dag for å komme meg på bussen i tide.

Det var tidlig for en prest i hvert fall. Men hva håper du å utvikle deg på og lære mer om i dette studiet? Jeg håper å bli bedre kjent med meg selv, og å kunne bli en bedre sjelesørger gjennom å oppøve evne til å lytte og å få en større faglig kompetanse.

Det høres bra ut og kommer menigheten til gode i etterkant. For når er det vi for se deg tilbake igjen som prest i Fjellhamar menighet? Jeg er tilbake fra permisjonen 4. april, uka før påske.

Da kan vi glede oss til å få Elisabeth tilbake til påske. I mellomtiden ønsker vi bare lykke til - break a leg (eller tramp på en følelse).

Vikaren Fredrik

Og inn for Elisabeth har vi vært så heldige å få Fredrik Danielsen som skal være full tid i Fjellhamar menighet. Først, Fredrik, hvem er du, kort og gripende? Ja, jeg heter altså Fredrik og er 30 år, rundet det faktisk sist helg. Jeg er gift og vi har to små jenter på 3 og snart 1. Vi bor på Aurskog, her kjøpte vi hus sist sommer.

Men det går ikke lang tid før man skjønner at du ikke er fra Aurskog? Ja, det stemmer. Jeg er trønder fra begge sider, og vokste opp i Buvika like utenfor Trondheim.

I kirka så er vi også ofte nysgjerrige på hva slags kirkelige bakgrunn folk har. Hva er din? Jeg har bakgrunn i fra Den norske kirke, og har vært aktiv i NLM (Norsk luthersk misjonssamband). I studenttida på MF i Oslo var jeg også innom menigheten Intro, i dag Hillsong. Men jeg har landet trygt og godt i det liturgiske i Dnk.

Nå skal du jobbe som prestevikar for Elisabeth i tre måneder? Hva slags oppgaver vil du få? Jeg skal hovedsakelig ta Elisabeth sin andel av gudstjenester og begravelser. Men jeg skal også ta en del kirkelige handlinger for sokneprest Tor Martin Synnes. Dermed kan han gå inn i oppgavene Elisabeth hadde i forhold til menighetslivet for øvrig og frivillig. Det ville jeg ikke klare å bidra så mye i i løpet av tre korte måneder. Jeg skal nok også ta noen begravelser for Skårer i denn tiden.

Så må vi få høre litt om hva du trives med å gjøre når du ikke er prest, og ikke papppa? Jeg er glad i friluftsliv og slapper også veldig gjerne av med en god bok.

Og helt til slutt - har du en liten Fun fact å dele om deg selv? Ja, det har jo. Jeg kan ta den at jeg har svart belte i ITF Taekwon-Do.

Ja, vel. Så tenk deg litt om før du kjefter på Fredrik for en dårlig preken :) Ta gjerne en prat med Fredrik når du treffer ham, han har jo mye mer å si om seg selv for den som vil vite.

Da ønsker vi Fredrik hjertelig velkommen som vikarprest hos oss, og lykke til!