Overrasket barnehjemmet


I februar dro et team fra Fjellhamar til Latvia. Det inkluderte blant annet besøk på barnehjem og gode treff med ungdommer i Rezekne. 

En god gjeng samlet i Rezekne. Foto: : Tor Martin Synnes

 

Tekst: Tor-Martin Synnes

Teamet bestående av Fredrik Moe Bråttvik, Silje Eline Solheim, Marie Øren og Tor Martin Synnes, dro av gårde fra Fjellhamar fredag ettermiddag. Etter en natt i Riga koblet vår unge legevenn, Constantin seg på og teamet på fem kjørte tidlig avgårde lørdag morgen.
 
Overraskelse til barnehjemmet
Første stopp ble på barnehjemmet utenfor Rezekne. Her ble vi med på karaoke til "Last christmas" og en ringlek før vi leverte fra oss tre fulle kofferter med klær. Dette er helt nye klesplagg som er donert av klesmerket Kingdom. Resten av helgen tilbrakte vi i Rezekne hvor vi i tre omganger traff ungdommer som vi har blitt kjent fra tidligere besøk. Denne gangen fikk vi etter planen litt mer tid til å prate og bli kjent med noen. Både lørdag og søndag leste vi i bibelen sammen og snakket om tro. Vi snakket også om den neste Blue Hall-weekenden vi skal ha 15.-17. april, og som både de og vi gleder oss til. 

Noe som varer
Bare hør hva Fredrik har å si:
– Jeg var med til Rezekne for 6. gang denne helgen og det var godt å se igjen venner. Det er noen som stadig kommer igjen på våre åpne arrangementer og det er godt å se. Språket er til tider en utfordring, men det var godt å ha med oss Cos, som oversatte. Han har også en egen evne til å bli kjent med ungdommene der, ettersom han er fra Rezekne selv. Jeg håper og tror at det vi får delt rundt tro og bibel setter spor i dem. Jeg håper også at Gud har planer om et fast ungdomsarbeid i Rezekne i fremtiden, at det er det vi er med på å bygge opp. Ser frem til bluehall-weekend i april!
 
Bli gjerne med på neste tur til Rezekne, 15.-17. april, og uansett husk å be for våre unge venner der borte.