Fjellhamar menighet tilbake i Rezekne


-Jeg blir mer og mer glad i menneskene der, sier Fredrik Moe Bråttvik.                      

Lek og moro i den lokale idrettshallen i Rezekne. Foto: : Patrick Noonan

 

Tekst: Fredrik Moe Bråttvik

I begynnelsen av mai var vi en gruppe på 11 stykker fra menigheten som dro tilbake til Rezekne, Latvia. Som i oktober i fjor arrangerte vi «Blue-hall weekend» og denne gangen var temaet håp. Vi inviterte barn og ungdommer til en helg med leker, grilling og gratis pizza. I tillegg hadde vi samlinger der vi delte tanker om håp. Fredag formiddag var vi innom 15-20 skoleklasser ved tre lokale skoler. Vi informerte om arrangementet og inviterte elevene til å bli med. 

Populært
Det var godt over 100 stykker innom hallen i løpet av helgen. Inntrykket jeg har er at det ikke er mange arenaer der ungdommene samles utenfor skolen. Det virker som mange setter stor pris på det vi setter i gang når vi kommer. Det er minimalt (hvis noe i det hele tatt) med kristne arenaer der ungdommer samles, og det er det vi ønsker å se i Rezekne i fremtiden. Vi ønsker å dra dit for å bli kjent med deres forhold til Jesus, og dele våre tanker og vår tro. 

Snarlig gjensyn
Jeg var i Rezekne for fjerde gang nå og blir mer og mer glad i menneskene der. Jeg erfarer også at folk blir mer og mer åpne for relasjoner, og at det er stor gjensynsglede hver gang vi kommer tilbake! Mest sannsynlig blir det noen latviere med på menighetsweekend i september, før neste tur til Rezekne i slutten av oktober. Da håper jeg det blir en god gjeng som blir med på tur. Jeg gleder meg i hvert fall masse!