Fjellhamar kirke

Fjellhamar kirke ble innviet i 1989 og er basen for mye av aktiviteten i Fjellhamar menighet.

Adresse: Haneborg Allé 11, 1472 Fjellhamar. Det er like på nordsiden av Fjellhamar stasjon.
Last ned kart.

Fjellhamar kirke er bygget i tre og stod ferdig i 1989.
Kirkebygget er tegnet av Fronths Arkitektkontor as i Fredrikstad, og hovedentreprenør var ØIE A/S.

Det hadde lenge vært arbeidet for og samlet inn penger til kirke på Fjellhamar.
Gleden var derfor stor da kommunestyret i Lørenskog vedtok at det skulle bygges arbeidskirke på Fjellhamar, og søndag 9. oktober i 1988 kunne biskop Gunnar Lislerud legge ned grunnsteinen til Fjellhamar kirke, som ble navnet på den nye kirken.

Året etter grunnstensnedleggelsen stod kirken ferdig, og den høytidelige vigslingen fant sted søndag 15. oktober 1989, også den ble foretatt av biskop Gunnar Lislerud.

Selve kirkerommet fikk korsform og har 320 sitteplasser når alle foldeveggene er åpne.

Alterpartiet
Utsmykningen av alterpartiet står Kirkelig Kulturverksted for.
Utkastet er tegnet av tekstilkunstneren Rigmor Bové. Den endelige utsmykningen er resultatet av et kreativt samarbeid mellom henne, billedhuggeren Nina Sundby og billedkunstneren Tor Lindrupsen. ”I begynnelsen skapte Gud himmelen og jorden”  kan - ifølge kunstnerne - stå som tema for utsmykningen. Kristusfiguren er i bronse.
I 2003 ble et sidealter tatt i bruk i en av sidefløyene.

I 2018 ble det satt igang en oppussing av alterpartiet. Arbeidet planlegges fullført i 2019 med bl.a. ny prekestol og alterring, samt en del tekniske løsninger som legger til rette for lyd og lys.

Orgelet er levert av Robert Gustavsson Orgelbyggeri AB i Härnøsand, Sverige.

Kirkesølvet er laget og gitt som gave av gullsmed Bjørn Borrmann.

Alle kirketekstiler er levert av Savile Row.

Lesepult og prosesjonskors er fra  1995 og er laget av snekker Karl Ekstrøm og Sønn.

I 1996 ble konsertpianoet gitt som gave til kirken fra Kirkering II.

Lysgloben er laget av Rolf Evensen i 1997.

Korset på taket er laget i børstet stål og levert i 2000 av Hollung A.s. i Fredrikstad.

Flerbrukshus
I tillegg til å være kirke er Fjellhamar kirke også blitt et flerbrukshus. I underetasjen er det festsal med plass til vel 150 mennesker, denne er stadig i bruk av ulike foreninger og lag i Lørenskog, ved siden menighetens mange egne aktiviteter. I tilknytning til festsalen er det et lekerom som er flittig i bruk. Mye av det aktive ungdomsarbeidet skjer i bomberommet i kjelleren, der det er kafé, sofagrupper og utstyr for ulike aktiviteter. I 2012 ble festsalen utvidet ved at en ny skyvedør gjør at lekerommet kan inkluderes i festsalen ved større anledninger.