Seniortreff 17. september og seniortur 1. oktober

Lær mer om norske grenseloser under krigen!

SENIORTREFF FREDAG 17. SEPTEMBER

Tema:  "Barn i krig" -  foredrag ved  Steinar Tosterud.

Han vi ta utgangspunkt i historiene om hvordan barna sammen med de voksne, hadde en viktig oppgave i grenselosvirksomheten, både i Aurskog-Høland og Nes. Han vil også fortelle om spesielle episoder fra denne virksomheten.

1 oktober arrangerer Seniorutvalget tur til Norske Grenselosers Museum som  holder til i den gamle skolen Vestmarka i Eidskog kommune. Steinar Tosterud er vår guid og kjentmann på denne turen.  For  informasjon og påmelding - se nedenfor.

Steinar Tosterud  har tidligere vært sokneprest i Furuset kirke.

Fjellhamar kirke i menighetssalen 17. september kl 11-13.

Der blir servering og utlodning.

Velkommen!

BLI MED PÅ TUR FREDAG 1. OKTOBER TIL GRENSELOSMUSEET

Tradisjonen tro drar vi som går på Seniortreff i Fjellhamar menighet på tur.

Denne gangen legger vi turen til Norske Grenselosers Museum holder til i den gamle skolen Vestmarka i Eidskog kommune.

Norske Grenselosers Museum holder til i den gamle skolen på Skjølåbråten ved Vestmarka i Eidskog kommune. Formålet er å drive museumsvirksomhet som forteller om grenselosers og kureres liv og virke under den tyske okkupasjon 1940-45. Herfra er det kun et par kilometer til riksgrensen mot Sverige. Her fant et stort antall flyktninger og kurerer et tilfluktsted før den farlige ferden mot friheten.

Kl. 10:00: Avreise fra Fjellhamar kirke. Vi bruker turbuss.

Bussturen tar ca. 1,5 time fra Fjellhamar til Grenselosmuseet.

• Omvisning, film og foredrag
  • Lunch
  • Stopp ved Sootkanalen.

Vi er regner med å være tilbake ca. 16 på Fjellhamar.

Pris: Kr. 200.

• Vipps nr. 96066
  • Kontant på bussen.

Påmelding innen 20.sept til kirkekontoret: GF686@kirken.no.  Navn, epostadresse, telefonnummer

Guide på turen: Steinar Tosterud.

Reiseleder: Reidar Kavlie-Borge.