Agentrapport

10 åringene ble utfordret på å være agenter for rettferdighet

29.mars var en gjeng 10 åringer samlet i kirken for å lære mer om hvordan de, og vi alle, kan være agenter for rettferdighet. Barna fikk være med å skape noe, gjennom å plante et frø, og de fikk gjennom ulike lagoppgaver erfare hvor viktige vi alle er for hverandre. Vi fant ut at godene i verden er veldig urettferdig fordelt og at vi her i Norge har veldig mye mer enn vi trenger. Gjennom urettferdig skattejakt fikk noen av barna virkelig kjenne på hvor urettferdig verden kan være: et lite lag fikk kart over hvor kjærlighetene lå gjemt og det resulterte i at de fant mange kjærligheter, mens det største laget måtte lete mens de holdt hverandre fast i armene, noe som førte til at de kun fant to kjærligheter. I tillegg måtte det største laget gi fra seg en av kjærlighetene som skatt til det minste laget. Det var ordentlig urettferdig! Heldigvis fikk alle en hver til slutt, men sånn er det ikke i virkeligheten...

Vi snakket om at vi kan gjøre noe for å minske urettferdigheten i verden, blant annet sortere søppel, kjøpe Fair trade-produkter, være bøssebærer/gi penger til Kirkens nødhjelp, kjøpe mer brukte ting, ikke kjøre så mye bil og minne oss selv om den gylne regel: Det du vil at andre skal gjøre mot deg, det skal du gjøre mot dem! (Matt. 7, 12)